Загальна кількість переглядів сторінки

середу, 17 липня 2013 р.

День взяття Бастилії у Рівному

    
     14 липня - день взяття Бастилії, свято не лише французького народу, а й усього робітничого класу. Тисячі зморених голодом і пригнічених експлуатацією робітників і селян ішли зі зброєю в руках на штурм найстрашнішої французької тюрьми щоб відстояти в першу чергу гідність називатись вільною людиною у вільному суспільстві, де соціальна і класова рівність замінять прогнившу буржуазну ієрархію.

     Активісти Соціального Опору в честь даної події провели у місті Рівному соціальний марш, метою котрого було донести пересічним громадянам, що часи французької революції подібні до сучасності в плані соціальної нерівності. Як і в 1789 році, коли народ працював у поті чола за шматок хліба і нестерпний гніт заставив робітничий люд вийти зі зброєю на вулиці, та і зараз у 2013, по всій планеті і в кожній країні світу "елітна" меншість буржуазії жиріє, в той час, коли більшість обмежена у їжі, житлі і правах. Але, на відміну від 1789, зараз мало хто намагається захищати свої права і боротись за справедливе життя у справедливому суспільстві.
     Ідучи центральною вулицею міста лунали революційні заклики "Свобода. Рівність. Глобальна солідарність", "Відповідь одна - класова війна", "Капіталізм на смітник історії", "Жити вільно - або померти", "Владу на страту" і т.д. Закінчилась акція на майдані незалежності бурхливою революційною промовою про героїзм померлих під стінами Бастилії, аналогії між тодішньою і сучасною епохою, експлуатацією народних мас, потребу у революційній боротьбі та радикальних змінах у житті людини та суспільтва. Багато пересічних громадян зацікавлено спостерігали за маршем і уважно слухали промову.
Без цілеспрямованих дій неможливе звільнення суспільства.
Лише в боротьбі і праці народжується перемога.
     Вони не злякались...
     Ми теж будемо стояти до останнього...
\
                                         СВОБОДА! РІВНІСТЬ! БРАТЕРСТВО!
\













Немає коментарів:

Дописати коментар