Загальна кількість переглядів сторінки

суботу, 21 квітня 2012 р.

Путіна на нари, Сократа на Канари


     Київські анархісти провели акцію протесту проти ув’язнення свого російського соратника Олексія «Сократа» Сутуги. Декілька десятків молодих людей зібралися біля консульського відділу посольства російської федерації в Києві щоб висловити своє обурення російській владі. На їхню думку, арешт Олексія пов'язаний з його громадською та політичною діяльністю, антифашистськими поглядами. Під час акції лунали гасла: «Наша солідарність міцніша за ваші тюрми», «Чем сильне репрессии тем яростнее наше сопротивление», «Путіна на нари, Сократа на Канари», «Свободу Олексію Сутузі».

     Активісти виступили за негайне і безумовне звільнення всіх політв’язнів путінського режиму. Також вони нагадали історію, коли після поразки революції 1905 року столипінська реакція лише пришвидшила та підштовхнула революцію. Тому, резюмували протестувальники, репресіями путінський режим лише риє собі могилу.
     Нагадаємо, 17 квітня без пред’явлення будь-яких звинувачень Олексія було затримано. Вчора суд постановив залишити його під вартою на 2 місяці. Йому інкримінується бійка з нацистами під час концерту в нічному клубі «Воздух» ледь не піврічної давнини. Утім, на думку організаторів акції протесту, це надуманий привід, російська політична поліція давно шукала можливості поквитатися з Сутугою за його антиурядову діяльність. І от, після поразки опозиційних сил, коли починається наступ реакції та репресій путінська охранка взялася за активістів.


Немає коментарів:

Дописати коментар